Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henriksson: ”Ingen fråga jag driver”

Stig Henriksson (V), kommunalråd i Fagersta, besökte Virsbo i går kväll. På biblioteket träffade han ett gäng målmedvetna personer – det arbetsutskott som ska undersöka om Virsbo kan bli en del av Fagersta.

Utskottet har fått i uppdrag att undersöka möjligheterna och studera fakta inför ett kommunbyte.

– Jag har inget emot det. Jag ser inget hinder men samtidigt är det ingen fråga som vi driver. Vi får tänka på grannsämjan, konstaterade Stig Henriksson en smula avvaktande.

–Man har frågat om vi skulle vinna på att få Virsbo till Fagersta men det är inte frågan om det. En kommun är ingen affärsdrivande verksamhet utan är till för kommuninvånarnas bästa. Men går Sura med på det så visst, vi har inget emot det, fortsatte han.

Hur en överflyttning till Fagersta skulle gå till var det ingen som visste helt och fullt. Man konstaterade att om Surahammars fullmäktige säger ja, blir det en tämligen enkel sak. Stig Henriksson spekulerade i att Kammarkollegiet och regeringen kanske måste säga sitt.

– Ska ni ha en folkomröstning i kommunen, och det kan man ju ha, får det nog bli i hela Surahammar, sade Stig Henriksson.

Missnöjet med Surahammars kommun kokar samman till två punkter allt eftersom samtalet rullar på: den kommunala servicen är för dålig med alltför få satsningar i Virsbo och den kommunala ekonomin är skral – till skillnad från Fagerstas som är lysande.

– Vi har bjudit in Stig för att vi vill tala med honom, säger Inge Larsson. Vi vet att det här tar tid men Virsboborna har tröttnat nu. Vad blev det av äldreboendet som vi blev lovade 2009 och som man tog i hand på att vi skulle få? Men ansluter sig nu Sura till Västerås är det lättare för oss att ansluta oss till Fagersta där vi känner oss mer hemma.