Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Het fotbollsturnering

Fotbollsfest när 60 lag deltog i årets upplaga av Kick Cup.
– Antal lag har ökat och cupen fortsätter att utvecklas, säger Birger Brodahl, IFK Västerås.

En nästan osvensk hetta infann sig runt Rocklundas fotbollsplaner när Kick Cup genomfördes i lördags.

Unga fotbollstalanger svettades under intensiva matcher i den 38:e upplagan av cupen i IFK Västerås regi. Och publiken likaså.

– Kämpa tjejer, kämpa!

Släkt och vänner hejar på sitt lag i matchen mellan Irsta IF och Aros SK. Den är i sitt slutskede och Aros leder med 1–0. Segraren går till semifinal.

Spelet är böljande och när domaren blåser av står Aros som semifinalister. Efter matchen är laget så glada att alla vill vara med och beskriva sina känslor.

– Nu möter vi Brommapojkarna i semifinal, vi ska försöka vinna allt säger tjejerna i laget tillsammans.

F10-kvalomgången är en av många matcher som genomfördes i lördagens endagsturnering Kick Cup. 60 deltagande lag, främst från Västeråstrakten men även från Stockholm och Eskilstuna.

– Antal lag har ökat i år och cupen fortsätter att utvecklas, berättar Birger Brodahl, arrangör från IFK Västerås. Och fortsätter:

– I framtiden har vi som mål att ha 100 lag med.

Cupen som spelas i klasserna flickor 10 och 12 år samt med klasser från 8 till 12 år för pojkar har i år haft en uppskattad nyhet. Mat har gått att beställa via cupens hemsida.

– Vi försöker förbättra cupen så mycket som möjligt, Kick cup ska vara en cup som blir en bra uppstart på höstsäsongen och en bra uppvärmning inför Fotbollens dag som arrangeras nästa helg, förklarar Birger.

Lite längre bort i värmen på Rocklundas planer möts Västeråslagen Barkarö SK och IK Franke i klassen pojkar 11 år. Även de spelar en kvalmatch om en plats i A-slutspelet.

Matchen är till en början jämn men sedan får Franke igång spelet och visar upp stora kvalitéer. Målen bara rullar in och slutresultatet skrivs till hela 7–0. Tvåmålskytten Brandon Chunokum, 11 år är väldigt nöjd med sitt lags spel efter matchen.

– Vi är så bra för vi använder hela laget när vi spelar. Vi möter nu Syrianska i semifinalen och det blir jättesvårt men jag tror vi vinner, berättar Brandon nöjt.

Birger Brodahl känner sig även han nöjd över lördagens cup.

– Det har varit en jättebra cup i år, lite varmt kanske men annars har allt flutit på perfekt.

Västeråsframgångarna blev stora när resultatet spikades. Flickor 10 år vanns övertygande av IFK Västerås. I pojkar 11 tog sig de duktiga grabbarna från Franke ända till final där de blev derby mot Gideonsbergs IF, matchen avgjordes först efter straffar som GIF-grabbarna vann med 3–2.

Pojkar 14 blev även de en Västeråsfinal där Västerås IK stod som vinnare efter 3–1 mot IK Franke.