Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Heta bilder från Power Meet

Sol och 30-gradig värme välkomnade Power Meet deltagarna till Västerås!

Några entusiaster gav sig ut på vägarna för en tur längs med Sjöhagsvägen. Där har säljare rest tält med allt från tröjor och andra attiraljer till mat och dryck. Erik Hamberg från Uppsala säljer tröjor och linnen i ett tält vid korsningen Sjöhagsvägen-Djuphamnsvägen.

– Jag tycker att det är coolt med gamla bilar men jag skulle inte åka hit om det inte vore för att jobba. Jag är mer för musik och festivaler, säger han.

På Johannisbergs camping är entusiasmen å andra sidan påtaglig. Glada men varma är sällskapen runt tält och husvagnar. Generatorers brummande blandas med musiken som spelar i vart och vartannat läger. På en tältstol utanför en husvagn får Tobias Rundgren från Östersund håret rakat av polaren Niklas Eriksson.

– Det var så jävla varmt och jag brukar ha snaggat men det hanns inte med, förklarar Tobias.

Humöret är på topp men värmen gör sitt. I skuggan av en bil ligger en kille och sover med huvudet på en platta öl. Nere vid badet kommer Tobbe Haugen, från Östersund, vadande i vattnet. Från ett snöre knutet vid handleden hänger en flaska kir som flyter på vågorna. I handen håller han, som så många andra, en burk öl.

– Det är så sjukt trevligt här. För mig är det första gången men de jag är här med har varit här förut. Det här var mest en impulsgrej, jag hade ingen aning om vart jag skulle. Kör mot Västerås sa de, berättar han och pekar bort mot en klunga bussar där han och sällskapet bor under helgen.