Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Heta känslor när VSK vände och vann elitseriepremiären mot Bollnäs

Tuffa tacklingar och heta känslor.
Premiären mellan VSK och Bollnäs bjöd på två laddade lag.
Hemmalaget VSK gick segrande ur striden och plockade med sig säsongens första fullpoängare.

Det har varit en fråga för VSK under hela försäsongen – vem ska spela längst fram i anfallet?

I elitseriepremiären mot förra årets finalister Bollnäs GIF blev det lagkapten Magnus Joneby som fick agera murbräcka. För murbräcka var just vad han blev.

Bollnäs tightade ihop defensiven i inledningen av matchen. Med elva spelare på rätt sida bollen blev det svårt för hemmalaget VSK att ta sig fram till mål.

Istället var det Bollnäs som vaskade fram en hörna, Ville Aaltonen sköt och Christian Mickelsson var framme på returen när hemmaförsvaret inte lyckades skicka undan returen från Andreas Bergwall.

1–0 och tio minuter senare hade gästerna ytterligare en boll i nät. Ett mål som domare Christoffer Aidesjö valde att döma bort på grund av offside.

Hemmalaget var i gungning och kom inte alls till på offensiv planhalva. Då tog Micke Carlsson time out.

Vad VSK-tränaren än sa under de sekunderna så var det bra. Hemmalaget satte en helt annan fart och när Oscar Gröhn passbröt ett Bollnäs-uppspel och hitta Tobias Holmberg gick det undan.

"Hompas" mottagning gjorde bort två Bollnässpelare och efter det kunde han bara trampa runt och skicka in 1–1 bakom en chanslös Niklas Prytz i Bollnäsmålet.

Gröhn lågt bakom även 2–1-målet när hans hörna hittade Stefan Edbergs klubba och VSK till halvtidsvila i ledning.

Per Hellmyrs inledde den andra halvleken med att två gånger om plocka bollen på mittplan och soloåka sig fram till skottläge. Ena skottet högt över, andra skottet via vantarna på Bergwall och iväg.

Fem minuter in snappade Folkesson upp en fin passning, Prytz paradräddade det friläget men på returen skickade Ted Bergström in 3–1 med en stenhård volley.

Hellmyrs skulle dock få utdelning på sina åkningar. I den 59 minuten hittade han fram till Christian Mickelsson som elegant rundade VSK-målvakten och satte 3–2. Match igen i ABB Arena Syd.

Om den första halvleken var het med bland annat brottningsmatch mellan Edberg och Ståhl så hettade till ytterligare i den andra.

Tacklingar utdelades, sarger flög och utvisningar radades upp.

I den 80 minuten snodde Martin Landström påpassligt bollen, satte av mot mål och spelade in bollen snett inåt bakåt till Bergström, som rundade Prytz och satte 4–2.

Ett mål som också blev spiken i kistan från det grönvita laget.

Elitserien

VSK–Bollnäs GIF 4–2 (2–1)

Mål: 0–1 (8) Christian Mickelsson (Ville Aaltonen) 1–1 (37) Tobias Holmberg (Oscar Gröhn), 2–1 (44, hörna) Stefan Edberg (Oscar Gröhn), 3–1 (50) Ted Bergström (utan assist) 3–2 (59) Christian Mickelsson (Per Hellmyrs), 4–2 (80) Ted Bergström (Martin Landström)

Hörnor: 9–8

Utvisningar: VSK 3x10, Bollnäs 4x10

Domare: Christoffer Aidesjö

Publik: 1355 åskådare