Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hillevi är känd för sina goda bullar

I dag är det Kanelbullens dag. Varför inte prova på en kopp kaffe och nybakad kanelbulle på Café Biblan. Hillevi Hosio är den som står bakom doften av nybakade bullar. Hon bakar stans godaste bullar enligt många av gästerna.

 Den goda doften av nybakade kanelbullar känns direkt när man kliver in genom dörren till Café Biblan på Stadsbiblioteket.

I det lilla köket vid kaféet är Hillevi Hosio i full färd med att baka dagens kanelbullar. Det är bullar i ugnen och bullar på jäsning.

– Jag bakar ungefär 40 stycken om dagen eller fler om jag har fått beställningar, säger Hillevi.

Det går undan i det lilla köket och till sin hjälp den här dagen har hon Hedi Majdi som driver kaféet.

Hillevi snurrar kanelbullarna i rasande fart och med van hand.

Hemligheten bakom bullarna?

– Jag har inga exakta mått, det sitter i blodet. Jag känner med händerna när degen är bra. Jag har bakat i 30–40 år och som yrke i 20 år. Baka är min hobby, säger Hillevi.

När bullarna är färdigjästa penslas de med ägg och pärlsocker strös över.

– Inte för mycket, utan lagom. Sen ska de gräddas i 175–200 grader i cirka 7 minuter, säger Hillevi.

Ibland händer det att kunder köper med sig bullar hem.

– Då är det bara att baka nya, säger Hillevi.