Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hillman ny bas i polisstyrelsen

Förra kommunalrådet Åke Hillman är ny ordförande för polisstyrelsen i länet.

Annons

Hur fick du uppdraget som ordförande för Polisstyrelsen?

— Jag fick frågan från Socialdemokraternas partidistrikt eftersom posten blev vakant. Jag har alltid varit intresserad av brottsförebyggande verksamhet och har suttit i Polisstyrelsen i länet tidigare, så jag är väl förtrogen i arbetet. Nu kommer jag att sitta som ordförande den här mandatperioden ut, alltså i sex månader.

Vad blir din viktigaste uppgift som ordförande?

— Det är så synd att ungdomar halkar in i ett kriminellt leverne och det behövs ett samarbete mellan polisen och olika insatser för att motverka det. Det är något som jag vill fortsätta arbeta med. Det finns också mycket annat som är oskäligt, som ekonomisk brottslighet. Samhället har ett ansvar att förebygga brott. De som gör rätt för sig ska inte behöva råka ut för illojala människor.

Har du några planer på att trappa ner dit politiska engagemang och gå i pension?

— Jag har ett uppdrag kvar i ett kommunalt fastighetsbolag och ett halvår kvar på ett uppdrag för Sveriges kommuner och landsting. Annars är det Rocklunda sport och event som jag vill fortsätta att engagera mig i. Jag tänker inte åta mig några tunga poster. Sedan får vi se hur det går i valet i höst. Jag kan tänka mig att vara med på ett hörn om det kommer några önskemål från partiet om det. Det handlar dock inte om prestige för mig. Jag har redan varit med i politiken så länge.