Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hisnande rekord av salaflicka

 
Nostalgi - 70-talet
Visa alla artiklar

Anette Tegnér, 13 år från Sala, har satt nytt rekord i berg- och dalbana. Det lyder på 110 gåger i sträck!

Annons

VLT 26 juli 1983.

Så många gånger åkte hon på Ölands nöjesfält i Färjestaden.

Hon och hennes kamrat 13-åriga Camilla Gunnarsson hade köpt ett 30-kronors dagskort och utnyttjade det verkligen maximalt.

Camilla blev tvungen att ge upp efter det 51:a varvet.

Anettes mamma Elsie Tegnér åkte med på det nittionde varvet, men det räckte. Rekordet kommer nu att anmälas till Guinness rekordbok.

Det är Gröna Lunds gamla berg- och dalbana som sedan några år finns på Öland till nostalgiska stockholmares glädje.

Den nya banan Gröna Lund anskaffade blev en stor publikflopp och har redan monterats ned! Man har velat köpa tillbaka den gamla, men inte lyckats.

Det är inte det enda rekordet man kan ståta med på Ölands nöjesfält. Där återfinns fakiren Ali Ben Hassan och andra rekordhållare i att ligga länge på spikmatta och liknande konster.

Anettes familj har varit på Öland varje sommar sedan tolv år tillbaka njuter nu av det fantastiska semestervädret i en stuga i Löt.

Hundarna är annars det stora intresset för Anette och Camilla, som har en schipperk med sig på semestern.

- Det var en hisnande upplevelse och jag gör gladeligen om det! säger Anette och verkar inte det minsta omtumlad av sina 110 berg- och dalbaneturer.