Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Historisk säsong för Juventus

En historisk säsong. Juventus har aldrig spelat högre upp i seriesystemet.
– Vi har gått från att vara ett pizzabagarlag på korpnivå till ett seriöst division 3-lag, säger Franco Pertunaj.

Juventus manager/huvudtränare/allt i allo har länge haft premiären mot Haninge/Brandbergen på lördag i tankarna.

– Vi har slitit hårt för att komma hit. Det är häftigt att få vara med om det som ingen annan varit med om tidigare, säger han om sitt Juve som gått från sexan till trean på fem år.

Kvartersklubben, bildad 1948, har ingen egen talang i truppen. Juve har därför vänt sig utomlands för att få ihop laget. USA, Kanada och Sierra Leone är länder som spelare hämtats ifrån de senaste åren.

– Vi skulle vilja ha lokala spelare, men det är ingen som vill. Trodde det skulle vara kö efter att vi gick upp i trean i höstas, men det blev inte så. Unga spelar hellre i femman eller sexan där de inte behöver träna så mycket. Det är ett stort bekymmer.

Så Juves internationella prägel fortsätter. I nästa vecka landar två spelare från Sierra Leone som ska bo hos medlemmar i föreningen. Duon kommer från den klubb som Råbylaget inlett samarbete med, Dollarosa FC.

– De får komma hit och visa upp sig. Kanske blir de scoutade och kan gå vidare. Spelarna tjänar på det och klubben tjänar på det som jag ser det.

Pertunaj, minst av allt känd som en försiktig man, drar ändå på svaret när lagets chanser i trean kommer på tal.

– Vi vill etablera oss.

Bättre kan du väl?– Okej då. Topp fyra. Sportsligt skulle vi klara att spela i tvåan, men ekonomiskt funkar det inte. Det är svårt med sponsorer, VSK och Syrianska tar det mesta.

Premiär på lördag, men den stora matchen spelas den 2 juni. Då möts Juve och Franke i ett äkta Råbyderby.

Måste väl vara den största Råbymatchen?– Självklart. Och det blir en historisk seger. Vår första hittills mot Franke, lovar Pertunaj.