Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hjärtemysteriet kunde snabbt lösas

Det var ingen kärlekskrank pilot - det var en skolklass och stuntflygare i samverkan.

Sedan vlt.se publicerat hjärtehälsningen har vi också fått uppgifter om att siffror ska ha skrivits i skyn. "10" läste någon och trodde att en viss Zlatan (tröja 10 i svenska landslaget) hyllades.

Men det var "01" som avsågs (kan ju läsas olika beroende på i vilket väderstreck betraktaren vänder näsan). Klass 1301 på ABB Industrigymnasium hade kommit i kontakt med flygflirman Scandinavian Airshows.

Det ledde till att klassen fick en flygande (!) start i en tävling som just nu pågår mellan avgångsklasserna på industrigymnasiet. Samtidigt som Scandinavian Airshows övade inför en kommande flyguppvisning i Kina hjälpte de klassen att sprida ett budskap. 

Där gäller tävlingen "100-dagarsutmaningen" med priset att först få springa ut vid avslutningen.  Den baseras på ett poängsystem där olika utmaningar ger olika poäng.

En utmaning som ger många poäng - hur kan det här toppas? - är att göra reklam för egna klassen på himlen. Strax före de vackra hjärtanssymbolerna visades "01" på himlen - och klassens namn var 1301.

Mysteriet är löst och klassen kan känna stolthet över "01". Men övriga västeråsare och alla som tittade upp gladde sig säkert mest åt hjärtesymbolerna.

Tack till er som hört av er med information - och lycka till inför studentavslutningen önskar vlt.se!