Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeybusarna talar ut

De kallar det ärlig fight. Uppgörelsen är över när en av dem ligger på isen. Hockeyns slagskämpar anser att de är viktiga för sitt lag.

De är ofta hyllade av publiken, uppskattade av sina lagkompisar, hatade av motståndarna och ständigt häcklade av alla som fördömer nävkamper på isen.

Hur tänker slagskämparna själva? Så här resonerar VIK:s powerforward Viktor Mårtensson efter den omtalade fighten mot Rögles backbjässe Sean Curry i ABB Arena förra veckan.

Vad hade du för tankar när du tog fajten?

– Han är ju jättestor så jag tänkte att det här blir inte lätt. Det var ett bra läge att ta fajten eftersom han var en av deras bästa spelare. Och det tände laget lite extra, säger Mårtensson.

Hör fighter till hockeyn?

– Ja, det tycker jag. Hockey är en sport med mycket kamp och känslor. Det är kul att man får visa sina känslor.

Är det rätt att ta av sig handskarna för att slåss på isen?

– Jag gillar inte när vissa spelare håller på med fula tacklingar och andra oschyssta småsaker. Då är det mycket bättre att två killar, som kanske har varit lite smågriniga på varann under matchen, får göra upp i en ärlig fight. Då blir det heller inga skador, förutom kanske ett blåöga.

Hade du fightats även om dina barn satt på läktaren?

– Nu har jag inga barn än så länge men jag hade absolut gjort samma sak. Jag har alltid smällt på mycket på isen och det är sådan jag är som spelare, säger Mårtensson.

Rögles backbjässe Sean Curry delar Mårtenssons syn på slagsmål.

– Det är inte direkt så att vi försöker att mörda varandra. Det är en del av spelet och sådant som händer när man inte tänker utan låter känslorna styra agerandet.

Skulle du agera likadant om du hade barn på läktaren?

– Jag har inga barn så det har jag aldrig tänkt på. Däremot tycker väl inte frugan att det är det bästa exemplet. Men det blir aldrig allvarliga skador som vid fula tacklingar.

Är det fel att ta en fight som förebild för yngre?

– Det är väl inget jättebra exempel. Men jag tror inte att någon går och blir boxningsvärldsmästare eller tävlar i Ultimate Fighting för att de ser en hockeyfight. Jag tror inte att de tar med sig det till skolorna.