Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hockeyvagabonden Conny Strömberg: "Att jag valde Modo är mitt största misstag"

Conny Strömberg fortsätter hockeykarriären i Norge, 41 år gammal.
Han har alltid gjort mycket poäng och spelat i åtta länder, men kom aldrig till NHL.
Något som han till viss del beskyller Modo för.
– Det är mitt största misstag och där skulle jag valt annat, säger han till Expressen.

Läs också: (+) Särkijärvi om att kliva in på minfältet: "Det är en lång resa, men vi ska vara med och tampas"

Det är i Örnsköldsvik som Conny Strömberg laddar om för kommande uppdrag – norska Lörenskog. Det är hans 22:a klubb under den långa elitkarriären.

Men rent karriärmässigt har han inte mycket till övers för laget i staden, Modo. Som senior kom KB65-produkten till Modo som 24-åring, 1999. Det blev bara 25 matcher och två poäng innan flytten till Arboga.

– När jag hade fem anbud 1999 så skulle jag inte gått till Modo. Jag skulle ha valt typ AIK eller Västerås, för där hade jag fått större förtroende och fått spela powerplay. I Modo... Jag fick spela i fjärdekedjan, och inget alls i powerplay. Det är mitt största misstag och där skulle jag valt annars för då hade jag nog kommit till NHL, berättar han i en intervju med Expressen.

Även om han spelat i åtta länder och mer eller mindre alltid varit en poängplockare, så blev det aldrig NHL.

Och även om Ö-vik är hemvisten under sommaren så är det Örebro han återvänt till under karriären. Och det är också tiden i Örebro Hockey som han är stoltast över.

– Örebro, det är den bästa klubben. Det var det överlägset roligaste, vi dominerade i den där allsvenskan. Man har många bra minnen med Henrik Löwdahl, Marcus Weinstock, Johan Wiklander, Tomas Mitell. Vi levererade ju år efter år. Sen var det synd att det blev som det blev när vi bytte tränare från Peter Andersson till Patrik Ross då det inte blev samma hierarki som innan, jag hade nog kunnat spela kvar där än i dag om det inte blev så.

Läs också:

► (+) Johansson: Toppspelarna som fortfarande är lediga – här är Modos drömcenter

Conny Strömbergs skarpa kritik mot SHL:s vd: "Har lurat alla i Hockeysverige"

Petades av allsvenska klubben – nu nobbar även Modo Ö-vikssonen