Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög tid att bygga ut E18 mellan Sörstafors och Köping

Nu är det dags för att jobba för en utbyggnad av E18 genom Västmanland. Den situation som råder i dag är ohållbar. Tyvärr finns ingen ansvarig som har statistik över de alltför ofta förekommande stoppen på sträckan Köping–Sörstafors.

När det blir ett stopp på den sträckan leds trafiken från Sörstafors till Kolbäck, genom Munktorp och Köping och ut på E18 igen. När det blir stopp i andra riktningen leds trafiken från Köping genom Munktorp och Kolbäck till Sörstafors.

Att E18 trafiken leds om ibland kan vara acceptabelt, men när det blir fler än 30 gånger per år innebär det stora påfrestningar både på väg och dem som bor utefter ”lilla” E18.

En utbyggnad av E18 är en av de viktigaste infrastruktursatsningar som bör göras i Västmanland och jag är förvånad över att ingen ansvarig agerar i denna fråga. Det kanske är en sträcka på fel sida av Västerås?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel