Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hög tid att visa juryn din hjälte

Vet du vem som borde bli Västerås vardagshjälte 2010? I dag onsdag är sista chansen att nominera den person som du tycker gjort en värdefull insats för staden och dess invånare.

– Det går att nominera personer som gjort både stora och mindre insatser för en medmänniska eller grupp i samhället, huvudsaken är att gärningen varit osjälvisk, säger Per-Olof Rask från Brottsförebyggande rådet Värna Västerås.

I år är andra året som tävlingen anordnas och fjolårets vinnare av titeln Västerås Vardagshjälte var Niklas Holm. Han ingrep och satte stopp för en misshandel.

– Exempel på andra hedervärda handlingar kan vara att rädda någon från att drunkna, att förbättra situationen för en utsatt grupp i samhället, eller att säga ifrån när någon blir trakasserad. Grundtanken är att vardagshjälten visat socialt patos och empati.

Enligt Maria Fors, vd för Västerås Citysamverkan, är tävlingen ett sätt att bidra till ett tryggare, stoltare och vänligare Västerås.

– Vi hoppas att västeråsarna blir inspirerade till att upptäcka och lyfta fram fler vardagshjältar, och bejakar den typen av osjälviska handlingar, säger hon.

Juryn består av länspolismästare Lars Hallberg, Jane Dahl, Clarion Collection Hotel Etage, samt representanter för Västerås Citysamverkan, Västerås Stad/Värna Västerås, Swedbank och VLT.

Tillsammans utser de finalisterna som läsarna kan rösta på från vecka 25 fram till den 1 juli. Samtliga finalister medverkar sedan vid en ceremoni som hålls på Fiskartorget den 2 juli, under Cityfestivalen.