Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högerpolitikens resultat värre än befarat

Högerpolitikens resultat blev värre än vad jag befarade! Tryggheten minskar för varje dag.

Skattesänkningarna ger det mesta till dem som tjänar mest samtidigt som man lånar pengar och urgröper statskassan. Tio procent av befolkningen som tjänar mest har fått 61 procent av skattesänkningarna. Djupt orättvist.

Nu får de som har villor med lågt taxeringsvärde högre fastighetsskatt, därför att de som har dyra villor får sänkt fastighetsskatt.

De sjuka, de arbetslösa och pensionärer måste betala mer skatt än andra. Nu tvingas cancersjuka och andra att bli utförsäkrade.

Vårt fina apotekssystem har slagits sönder och privatiserats och det kommer att bli mycket dyrare mediciner samt sämre med varusorteringen, det vill säga varor kommer att saknas.

I vårt landsting höjs avgiften från 120 kronor till 140 kronor beroende på apoteksprivatiseringarna.

Bilprovningen privatiseras och kostnaderna för dem som har bilar blir troligen som i Finland dubbelt så dyrt. På sjuttiotalet genomfördes en mycket fin reform för att förnya arbetsplatserna för att få ned olyckorna.

Olyckorna gick ned från 1980 –160 000 till 48 000 1995 och har planat ut.

Men nu har det börja svänga uppåt igen, Varför?

Jo, år 2007 stängde man Arbetslivsinstitutet sombland annat klarade behovet utbildning samt forskning om arbetsmiljön.

Sedan har man minskat på antalet arbetsmiljöinspektörer med 25 procent.

Anslaget till Arbetsmiljöverket har minskat från 800 miljoner till 500. Hälften av verkets experter på huvudkontoret har tagits bort.

Året 2009 slutade 40 välutbildade arbetsmiljöexperter.

Här ser vi ett resultat av vad man menade, när man skulle satsa på arbetslinjen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare