Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högre skatt skapar bitterhet hos pensionärer

Annons

Regeringen har lovat att pensionärsskatten skall vara borta 2019. För tre år sedan drygt lovade samma regering att pensionärsskatten skulle vara borta 2018. Så kommer alltså inte att ske. Vem tror på regeringen nu? Om den rödgröna regeringen förlorar makten valet 2018 är sannolikheten ännu mindre att skatten tas bort. En person med en pension motsvarande ingångslönerna på arbetsmarknaden har de senaste elva åren betalat cirka 70 000 kronor mer i skatt än personen hade arbetat. Trots att pensionären har betalat sin egen pension med beskattad lön under sitt yrkesverksamma liv.

Om man bortser från den ekonomiska delen av pensionärsskatten så har den mycket allvariga konsekvenser för vårt samhälle:

Den skapar klyftor mellan löntagare och pensionärer, löntagarna är i stor omfattning helt ovetande om hur pensionärsskatten slår, trots att 80-90 procent inte tycker att pensionärer skall betala mer skatt än löntagare.

Den skapar bitterhet hos pensionärer, en bitterhet som har blivit att mer uttalad och kommer att lämna ett stort sår efter sig även om pensionärsskatten mot all förmodan tas bort.

Den speglar en syn i det svenska samhället som uttrycker en brist på respekt för de äldre i samhället. Ett mått på kvaliteten hos ett samhälle är hur de äldre respekteras. Den svenska pensionärsskatten är ett flagrant bevis på att pensionärerna är en ointressant grupp i det svenska samhället.

Pensionärsskatten är ett gissel och kommer att i framtiden att framstå som helt obegriplig.

CEWE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare