Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högre standard på valstugorna i år?

 
Nostalgi - 80-talet
Visa alla artiklar

1982 var dock miljöpartiet de enda med äkta valbyrå.

VLT 9 september 1982:

På Sigmatorget i Västerås finns nu sju olika valbyråer. Men det är bara miljöpartiet som har en valbyrå i ordets rätta bemärkelse.

Den står framför de övriga partiernas husvagnar, arbetsbodar och stugor. I lådorna finns några enkla broschyrer och valsedlar. Ovanpå byrån finns en korg äpplen. De går under benämningen obesprutat valfläsk.

Centerpartiet har den elegantaste valbyrån, en ny timrad friggebod, som många gärna vill köpa efter valet. Men dessvärre har partiet lånat den.

Socialdemokraterna har lånat en arbetsvagn från BPA medan moderaterna lånat en arbetsbod från Kramo byggservice. Bägge partierna förklarar att de behöver utrymme för att alla som kommer in ska få plats.

K-partiet (arbetarepartiet kommunisterna) har ställt upp en gammal husvagn som valbyrå. Den har välts en gång av okända motståndare och partiet vågar inte ställa upp någon elegantare vagn. Vpk däremot har lånat en mycket elegant vagn av en medlem.