Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högskolan satsar på energiteknik

Annons

Mälardalens högskola, MDH, vill hjälpa till att utveckla framtidens energiförsörjning. Därför startar de till hösten tre nya utbildningar i energiteknik.

– Det är spännande med en så stor satsning som högskolan gör inom detta område. Dessutom är vi unika inom flera områden, bland annat med vårt upplägg att integrera hållbar utveckling och miljöfrågor i alla relevanta tekniska kurser, säger Erik Dahlquist, professor i energiteknik på MDH, i ett pressmeddelande.

De tre nya utbildningarna är; ett energiingenjörsprogram, ett civilingenjörsprogram i energiteknik och ett civilingenjörsprogram i industriell ekonomi inriktning mot energimarknader.

Satsningen innebär nya teknikinvesteringar för högskolan. På sikt hoppas de även kunna starta ett internationellt masterprogram inom hållbara energisystem.