Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högskolans spex - en historia att skratta åt

Missionär möter vikingar, söner och döttrar blir kära, både asagudarna och Jesus kliver ner bland människorna. Högskolans spex Älskade missionär (eller Askul så in i Norden) hade premiär på Växhuset på söndagskvällen.

Spexpack presenterade då sin egen version om hur Ansgar kom till Norden och skulle kristna vikingarna. Ingen räknade väl dock med att Erik Rödes dotter Jorid och Ansgars son Roemo skulle bli kära i varandra ...

Förvecklingarna är många. Asagudarna Oden, Tor och Freja försöker hjälpa sina vikingar så gott det går. Loke, däremot, försöker stjälpa så gott han kan. Jesus stöttar Ansgar och hans son Rikhard, men det verkar faktiskt som om de mest vill slåss allihop. Och på rim dessutom.

Mängder av ”omstart” ropades ut och nya versioner av scener och sånger gavs till publikens stora förtjusning. Vackrast av alla sjöng Roemo, det vill säga Linda Hansson.

Premiären spelades inför en fullsatt åskådarläktare och inleddes av JennieMaria Ström som är både producent och regissör för spexet.

Om Roemo fick sin Jorid? Det får du veta om du ser någon av tre återstående föreställningarna.