Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högsta prioritet på samarbetet med civilsamhället

De ideella föreningarnas betydelse i vårt samhälle blir alltmer uppmärksammad och erkänd. I en tänkvärd artikel införd i VLT den 12 juli listar företrädare för sociala föreningar i Västerås ett antal förslag till hur samarbetet med civilsamhället kan utvecklas och förbättras.

Men det är inte bara de sociala föreningarna som är viktiga för samhällsutvecklingen – utan kultur- och idrottsföreningar gör även de betydelsefulla insatser. I en artikel publicerad i april beskriver Västeråsalliansen det samarbete som skett med civilsamhället under mandatperioden och att det är dags att ta ett steg till: ”Att arbeta systematiskt och aktivt samt erkänna den ideella sektorns roll är också en demokratifråga. Samarbetet med civilsamhället kommer att ha högsta prioritet under kommande mandatperiod”.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel