Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högt biljettryck inför världspremiären av Broarna i Madison County

Intresset för världens första dramatisering av romanen Broarna i Madison County har varit mycket stort. Västmanlands Teater har både fått lägga in extraföreställningar och förlänga spelperioden i Västerås.

Under januari går pjäsen ut på länsturné till Köping, Arboga, Kungsör, Skinnskatteberg, Fagersta och Surahammar.

Succéboken av Robert James Waller har blivit såväl film med Clint Eastwood och Meryl Streep som Broadway-musikal – men den är först 2017 i Västerås som Broarna i Madison County sätts upp som teaterpjäs. 18 november klockan 18 har pjäsen världspremiär – på Stora scenen på Västmanlands Teater i Västerås.

Föreställningen spelas i Västerås fram till den 16 januari och kommer sedan att gå vidare på turné runt om i Västmanland – länspremiären sker redan lördagen den 13 januari, på Thor Modéen-teatern i Kungsör.

För regin av den cirka två timmar långa föreställningen står teaterchefen i Västerås, Niklas Hjulström, som förstås är mycket glad över hur stort förhandsintresset för uppsättningen varit hittills.

– Allas våra liv består av val. Ibland innebär de valen att ställa allt på sin spets; att antingen följa den starkaste passionen, den största kärleken, den djupaste tillhörigheten, eller att vara kvar i det man under många år byggt upp, den trygga tilliten och vardagen. Vi bär alla på minnet av ett val vi en gång gjorde. Eller inte, säger Niklas Hjulström i ett pressmeddelande.

Niklas Hjulström har också gjort dramatiseringen av boken tillsammans med översättaren Pamela Jaskoviak.

I rollerna ser vi Kajsa Ernst, Samuel Fröler, Anders Larsson, Cicilia Sedvall och Göran Thorell.

– Jag har verkligen fått en drömensemble. Det gör att vi kan lita mycket till mötet mellan dem, och till texten. Berättelsen om den här passionen, mellan två människor som kanske trodde att chansen hade gått, kommer verkligen att stå i centrum, säger Niklas Hjulström.

Handlingen:

Francesca har sett fram emot en vecka för sig själv, utan man och barn. Familjen hinner bara lämna gården så kommer Robert körandes upp på hennes gårdsplan för att fråga efter vägen. Mötet mellan Francesca och Robert blir den starkaste av kärlekshistorier. Men mitt i passionen och kärleken behöver de allra svåraste besluten fattas, att följa passionen eller att vara kvar i sin trygga vardag.

Länsturnén

►Lördagen 13/1, Thor Modéen-teatern, Kungsör, klockan 19.

►Torsdagen 18/1, Kulturhuset Korpen, Skinnskatteberg, klockan 19.

►Fredagen 19/1, Folkets Hus, Fagersta, klockan 19.

►Onsdagen 24/1, Medborgarhuset, Arboga, klockan 19.

►Fredagen 26/1, Folkets Hus, Surahammar, klockan 19.

►Lördagen 27/1, Forum, Köping, klockan 18.