Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högt tryck även i år – campingar och hotell nästan fullbokade

 
Summer Meet 2017
Visa alla artiklar

Sedan länge har nästintill varje campingstuga i närheten av Västerås varit bokad. Däremot erbjuder många campingar drop in-platser under Summer Meet. Nu börjar potentiella besökare ringa runt efter campingplatser, och ett flertal hotell har bara enstaka rum kvar.

Dagarna innan bilfesten har runt 25 procent färre checkat in på Västerås Mälarcamping, enligt säkerhetschefen Lasse Eddebring. Däremot märker många andra campingar och hotell inte av färre besökare ännu. De flesta stugor på campingområdena är sedan länge bokade och ett flertal campingar tar endast drop-in besökare under veckan. Där återstår det att se hur många besökare som kommer.

– Idag när vi tar bokningar har ju telefonen gått varm. Men vi har ju fortfarande kvar lite platser, berättar Mimmi Stefansson som driver campingen Västerås Camping Ängsö, där stugorna varit reserverade sedan förra året.

– Det var två stycken som avbokade i februari. Men annars är det ofta samma folk året om. Runt 75-80 procent av de som besöker oss under den här veckan brukar vara här för Power Meet.

På Björnö Camping ser det likadant ut – för campingplatserna gäller drop in.

– Vi har inte så många platser, men det är tre som kommit nu och det är några till på gång. I morse kom det några tyskar som stått här varje år i tio år. Många ringer och vill ha plats, men det är först till kvarn.

På Skantzö bad & camping i Hallstahammar har gäster med raggarbilar och husvagnar rullat in sedan i början av veckan. Även här ringer många och hör sig för om det finns drop in-platser lediga.

– I dag har det trillat in under hela förmiddagen, berättar Marie Rickardsson som jobbar i receptionen.

Några av de större hotellen har enstaka rum kvar, men det är nästintill fullbokat. Detta gäller bland annat Elite Stadshotellet där hotelldirektören Cem Gurler inte märker av någon större skillnad i hotellbokningarna jämfört med tidigare år.

– Men det är en del potentiella kunder som har ringt och frågat om Summer Meet, som eventuellt ska till Lidköping men som inte bestämt sig. Men jag har märkt att många väljer att stanna kvar i Västerås.

På Hotell Arkad är det däremot inte samma tryck som tidigare år. Vid den här tiden andra år är hotellet vanligtvis fullbokat. Johan Dupont, hotellchef, uppskattar att hotellet nu är upp till 90 procent bokat.

– Vi har i stort sett fullt, men har några rum kvar. Det är inte samma tryck och det ringer inte lika mycket som det brukar. Men vi har inte tappat massor. De som arrangerade Power Meet bodde alltid på vårat hotell och hade 10-15 rum, och de har vi ju så klart tappat. Men vi hade redan mycket bokat när det blev klart att det skulle bli Summer Meet i Västerås. Ingen har avbokat sedan dess.

På Hotel Plaza bokade ett flertal gäster in sig redan vid utcheckning förra året. Hotell Valsaren är också fullbokat under helgen.

– Det har väl varit halvfullt sedan i mars och sen har det fyllts på. Jag tror inte att det blir någon större skillnad här i Västerås. Så mycket raggarbilar som jag sett redan i början på veckan har jag inte sett något annat år, säger Petra Antonsson Malmström som bor i närheten av Johannisberg och är delägare på Hotell Valsaren.