Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Högtrycket kvar i påsk

Påskhelgen ser ut att bli övervägande fin med växlande molnighet och eventuellt någon regnskur.

Förhoppningsvis har vi några sköna dagar framför oss med vackert väder. Enligt SMHI ska det bli ganska fint i Västmanland.

–Man kan väl säga att hela helgen kommer att ha soliga förmiddagar och kanske en bra bit in på dagen, men det kommer att bildas moln under dagen så det blir molnigare på eftermiddagarna, säger Anna Hagenblad, meterolog på SMHI.

Temperaturerna kommer att ligga på mellan 15–18 grader under dagtid.

UV-strålningen beräknas vara måttlig men man bör ändå tänka på att skydda sig mot den skadliga strålningen med till exempel solkräm med skyddsfaktor, speciellt om man ska vistas ute under lång tid. Det kan vara extra viktigt nu när huden är vinterblek och inte har exponerats för starkt solsken under en lång tid.

Under påskhelgen kommer högtrycket att ligga kvar och ger mest uppehållsväder. De största solchanserna finns i norra Sverige medan det blir mer varierande väder i vårt område. Efter påskhelgen ser det dock ut att bli ostadigare och svalare i hela landet.

I morgon, fredag, blir det enligt prognosen halvklart till mulet och på en del håll regn eller skurar och 15–18 grader varmt.

På påskaftonen fortsätter vädret att vara klart till halvklart. Bästa solchanserna är på förmiddagarna. Därefter bildas stackmoln men SMHI räknar mest med uppehållsväder.

Påskdagen och annandag påsk väntas inga större förändringar, varken i väder eller temperatur.