Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Holländsk toppklubb jagar Mete

VSK-forwarden Mattias Mete är aktuell för en holländsk toppklubb.
– Intresset finns helt klart, säger agenten Johan Budak.

VLT rapporterade i går om intresset för Mete både från allsvenskt håll och från en klubb utomlands.

Nu kan vlt.se avslöja att intresset utomlands ifrån rör sig om ett lag som spelar i förstaligan i Holland. Representanter från klubben var på plats på Finnvedsvallen när VSK slog Värnamo med 3–2 för snart två veckor sedan. Mete stod då för en bra insats och gjorde 2–2-målet.

– De gillade vad de såg. De tycker att Mattias är en intressant spelare, säger Johan Budak, som är Metes agent.

Steget från superettan till holländska förstaligan låter väldigt stort?

– Så är det. Men han har ändå gjort tolv mål i den näst högsta serien i Sverige, det är bra.

Vad händer nu?

– Jag håller kontinuerlig kontakt med klubben. Mer konkret än så är det inte än, de har inte bestämt sig för hur de ska göra. De har varit i Sverige en tid och tittat på flera spelare, säger Budak.

Mete och Budak har precis inlett ett samarbete. Budak har i ett par veckor kollat efter en ny klubbadress. Är priset det rätta är VSK berett att diskutera en försäljning även om Mete har två år kvar på kontraktet. Johan Budak tror inte att han spelar i Grönvitt nästa säsong.

– Inget ont om Västerås så, och det är ju inte så att Mattias vill därifrån för att han inte trivs. Även om det inte blir utomlands så kan det säkert bli någon klubb i Sverige.

VLT har sökt Mattias Mete utan resultat.