Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blir ny politisk redaktör för tidningarna i Västmanland

Under slutet av 2018 lämnade Sakine Madon VLT:s ledarredaktion för UNT i Uppsala. Under våren slutar även den mångårige redaktören Richard Appelbom då han går i pension. Nu är det klart vem som kommer att ta över ansvaret för opinionsjournalistiken i tidningarna i Västmanland.

Anmäl text- och faktafel

Det blir Matilda Molander, 26, som närmast kommer från arbete på Dagens Nyheters och Sydsvenskans ledarredaktioner, som kommer att ta över rollen som politisk redaktör för tidningstitlarna i Västmanland från och med 25 februari.

Läs även: Så här säger utgivaren för Västmanlands titlar om Molander i ett blogginlägg

– Det känns fantastiskt roligt och spännande att ta över stafettpinnen som politisk redaktör. Västmanland är en spännande region med både landsbygd, bruksorter, världsledande industri och en växande storstad. Det finns en stor bredd av politiska frågor som jag verkligen ser fram emot att få bilda opinion i och skapa debatt kring, säger Matilda Molander.

– Att jag dessutom kommer att få göra det på en anrik liberal tidning som VLT, som bland annat är känd för sitt motstånd mot nazism och främlingsfientlighet, både historiskt och i nutid, känns mycket hedrande.

Daniel Nordström, ansvarig utgivare för VLT och MittMedias övriga titlar i Västmanland, är mycket nöjd med rekryteringen av Molander och betonar opinionsjournalistikens betydelse.

– Rollen som politisk redaktör är central på VLT. Den är också central för samhällsdebatten i Västerås och hela Västmanland. Jag är därför mycket glad över att vi, efter en genomgripande process, har rekryterat Matilda Molander till tjänsten som politisk redaktör. Matilda är mycket kunnig inom många områden, är en utmärkt skribent och har god känsla för den lokala journalistiken. Hon kommer att bli perfekt i rollen, säger Daniel Nordström.

Matilda Molander har tidigare arbetat och gjort praktik på MittMedia-tidningarna Dalarnas Tidningar och Nerikes Allehanda. Hon har en politices kandidatexamen i statskunskap från Uppsala universitet och avslutar just nu sina studier vid Handelshögskolan i Stockholm.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips