Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blir nytt länsråd

Sofia Wallström, departementsråd vid socialdepartementet, har utsetts av regeringen till nytt länsråd i Västmanlands län.

Annons

Sofia Wallström får tjänsten som Västmanlands länsstyrelses högsta tjänsteman, som varit vakant sedan länsrådet Håkan Eriksson avled natten till den 17 juni i år.

Sofia Wallström har arbetat såväl vid myndigheter som departement och kommer närmast från socialdepartementet där hon som gruppchef och departementsråd inom enheten för hälso- och sjukvård på senare år ansvarat för såväl tandvårdsreformen som omregleringen av apoteksmarknaden.

- Jag ser fram emot att nu kunna använda mina erfarenheter och det nätverk jag skapat inom olika tjänster, i mitt arbete som länsråd på länsstyrelsen i Västmanland, säger Sofia Wallström i en kommentar.

Landshövding Ingemar Skogö ser fram emot att arbeta tillsammans med nya länsrådet:

- Sofia Wallström har skapat goda relationer med en mängd aktörer, säger han och framhåller hennes vana att driva projekt och att arbeta med komplexa frågor.