Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon blir nytt länsråd

Sofia Wallström, departementsråd vid socialdepartementet, har utsetts av regeringen till nytt länsråd i Västmanlands län.

Sofia Wallström får tjänsten som Västmanlands länsstyrelses högsta tjänsteman, som varit vakant sedan länsrådet Håkan Eriksson avled natten till den 17 juni i år.

Sofia Wallström har arbetat såväl vid myndigheter som departement och kommer närmast från socialdepartementet där hon som gruppchef och departementsråd inom enheten för hälso- och sjukvård på senare år ansvarat för såväl tandvårdsreformen som omregleringen av apoteksmarknaden.

- Jag ser fram emot att nu kunna använda mina erfarenheter och det nätverk jag skapat inom olika tjänster, i mitt arbete som länsråd på länsstyrelsen i Västmanland, säger Sofia Wallström i en kommentar.

Landshövding Ingemar Skogö ser fram emot att arbeta tillsammans med nya länsrådet:

- Sofia Wallström har skapat goda relationer med en mängd aktörer, säger han och framhåller hennes vana att driva projekt och att arbeta med komplexa frågor.