Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon har inrett hos Vigge – titta in i fotbollsstjärnans drömmiga lya: ”Kändes som att jag skulle blotta min själ”

När fotbollsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf och hans fru Maja köpte en lägenhet i Stockholm i vintras, anlitade de en inredningskonsult. Maja Persson från Bredbyn fick jobbet. ”De ville att lägenheten skulle kännas som ett coolt, unikt hotell med mörka färger. Det var tacksamt eftersom jag kunde ta ut svängarna lite mer”, säger hon.

Sedan 2018 har Maja Persson från Bredbyn utanför Örnsköldsvik arbetat som homestaging- och inredningskonsult i Stockholm. Hon inreder allt från lägenheter som ska säljas, till hem och kontor som behöver ett lyft. Men i vintras landade hon ett jobb utöver det vanliga.

Hon fick nämligen inreda Västeråsparet Victor och Maja Nilsson Lindelöfs övernattningslägenhet i Stockholm.

– Det var ett projekt jag gjorde utöver mitt arbete på inredningsfirman. Jag blev kontaktad av Majas agent på Instagram. Hon skrev att de letade efter en inredare till Victor och Majas nya lägenhet, och undrade om det lät intressant, säger 24-åringen:

– Jag sa bara, absolut! Klart att jag vill göra det.

Och visst vågar man påstå att Nilsson Lindelöfs lägenhet var i trygga händer. Maja är nämligen en utbildad inredningskonsult, och har dessutom massor av erfarenhet att hämta från hennes uppväxt i Bredbyn.

– Jag kommer från en kreativ familj. När jag var liten kunde pappa gå ut i garaget, och sedan komma tillbaka in med ett nytt soffbord som han snickrat ihop. Jag och syrran möblerade om allt hemma och gick loss på vårt gemensamma tv-rum minst en gång i månaden, skrattar hon:

– Så det har alltid funnits i familjen!

I Nilsson Lindelöfs lägenhet i Stockholm fick hon välja allt från vilka fönsterhandtag och gafflar de skulle ha, till färgen på väggarna.

– De ville att lägenheten skulle kännas som ett coolt, unikt hotell med mörka färger. Det var tacksamt eftersom jag kunde ta ut svängarna lite mer. På firman ska det annars gärna vara skandinaviskt med lugna färger. Det här projektet var mer av en utmaning, och det var kul!

Du fick också designa en hylla?

– Ja! De önskade en platsbyggd bokhylla som även den skulle vara unik och inte lik alla andra platsbyggda hyllor som trendade under 2018. Jag hade en tydlig bild i huvudet och gjorde en detaljerad skiss som jag sedan skickade till hantverkarna. De förverkligade den, och resultatet blev superfint.

– Det var min första egendesignade produkt. Min lilla bebis, skrattar hon.

Projektet pågick mellan januari och maj. När Nilsson Lindelöfs skulle se lägenheten för första gången, var Maja minst sagt nervös.

– Det kändes som om jag skulle blotta min själ, och att hela Sverige skulle se på och ha åsikter om den. Men jag har faktiskt inte hört någonting negativt. Och Victor och Maja var hur nöjda som helst. Jag kunde inte ha fått en bättre respons.

Familjen Nilsson Lindelöf bor egentligen i Manchester eftersom Victor spelar mittback för Manchester United i Premier League. Han representerar även landslaget. Frun Maja är en influencer med nästan 200 000 följare på Instagram.

Paret blev så pass nöjt med Majas inredning i lägenheten i Stockholm, att de nu kommer ta hennes hjälp även i England.

– Jag har fått några bilder på deras hus och ska ge dem lite tips. Det är kul!

Har du några andra spännande projekt på gång?

– Efter det här projektet har jag fått en del förfrågningar, men det är ingenting jag kan snacka öppet om än. Hyllan får jag också extremt många förfrågningar om, säger Maja.

På Majas Instagram @maajap går det att se fler av hennes projekt.

Majas tre inredningstips:

1. Se till att ha en röd tråd. Vill du till exempel ha blå gardiner? Se till att du tar upp den färgen på minst tre andra ställen i rummet, som till exempel en blå kudde och en blå vas eller liknande.

2. Gör en moodboard innan du gör någon förändring. Klipp ut grejerna du ska ha och klistra ihop dem på ett papper. Då får du en bra överblick över vad som passar ihop med vad.

3. Satsa på bra belysning. Lamporna får gärna ha olika funktioner, som mysbelysning eller funktionell belysning. Du ska helst ha fem belysningspunkter i varje rum som är utspridda och på olika höjder.