Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hon vill inte leva i skuggan av sin man

Ingen frågar Fredrik hur det är att vara gift med ett sjukvårdslandstingsråd. Filippa Reinfeldt vill inte leva i skuggan av sin man.

Filippa får ofta frågor om hur det är att vara gift med statsministern. Västerås var inget undantag när hon var i Västerås på tisdagskvällen.

Då talade hon för cirka 80 kvinnor som är medlemmar i 1,6-miljonerklubben. De höll till i en trång lokal med fin utsikt på Hässlö Spa.

– Jag gifte mig inte med en statsminister. Det är ingen som presenterar honom som sjukvårdslandstingsrådsmake!

Hon är glad att det inte är ett ämbete att vara stats-ministerfru vilket det är i vissa andra EU-länder.

Filippa har varit aktiv politiker i många år, både kommunalt och i Stockholms läns landsting. I dag är hon även sjukvårdstalesperson för Moderaterna.

Hennes engagemang väcktes i 10–11-årsåldern när hon inte fick byta klass. Lärarens flummiga idéer blev för mycket, eleverna skulle göra om klassrummet till en livmoder.

En annan fråga på går-dagens träff handlade om vad hon vill göra för att forskningen ska användas för rätt syften, bland annat för att förbättra kvinnors hälsa. Svaret var att öronmärka anslagen.

Annars ägnade hon mycket av sitt tal åt utanförskapet, ordet som hennes parti lanserade i senaste valrörelsen.