Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Hoppar och trixar på mountainbike”

När den näst sista etappen av Västmanlands cup avgjordes passade Henrik Zetterberg på att slå sig in i guldstriden på riktigt.
– Det känns jättebra, säger talangen från Västerås CK.

Kampen om förstaplatsen i  P 13–14-klassen i Västmanlands cup kommer att bli ett tufft race. Före söndagens mountainbikeetapp låg Västerås Cykelklubbs Henrik

Zetterberg på en fjärdeplats – men efter dagens slut hade Västeråsaren klättrat i poängsystemet.

– Det har gått rätt bra hittills, jag låg fyra men efter i dag kan jag ligga etta, säger 14-åringen.

– Det är en ganska teknisk bana vi körde i dag, och vi tränar här hela tiden så jag vet hur den går, så det är inte allt för svårt. Vissa bitar är väldigt tekniska medan andra är snabba, och jag gillar blandningen, fortsätter Zetterberg.

Vad gillar du mest, mountainbike eller landsväg?

– Jag gillar mountainbike bättre för det är mer teknik, man kan hoppa och trixa lite sådär. På landsväg så är det bara att köra, säger VCK-talangen.

Sedan den 4 maj har Västmanlands cup hållit på med tävlingar i mountainbikeklassen såväl som på landsväg. Loppen har gått av stapeln på nio olika platser i Västmanland – och den 18 september avgörs det hela med landsvägstävling i Fagersta.

– Det känns bra och det ska bli roligt, säger Zetterberg om cupavgörandet.

En annan som visade framfötterna i dagens tävling är Köping Cykelklubbs unga talang Moa Ljung.

Den unga cyklisten var först i mål och därmed drygade ut sin ledning i flickor 9–10 nybörjarklassen.

– Det känns jätteroligt, säger Ljung.

Hur var banan?

– Det var rätt så mycket rötter och stenar så det var lite svårt, men det gick bra i alla fall.

Ramnäscyklisten, Max Ahlstrand, hade även han en bra dag på banan – trots att favoritgrenen är landsvägscykling.

– Backarna var svåra i dag för det var mycket stenar, men det gick bra ändå. Banan är ganska svår här uppe, men den är roligare. Men jag gillar att köra landsväg mer för då går det mycket snabbare, säger Ahlstrand.

Men det var inte bara de 75 tävlande som hade roligt.

Tävlingsarrangör Mats Wiklund njöt av söndagens tillställning.

– Det fungerade bra, banan är lite udda för att den är så stökig, mycket stenar och rötter. Så de körde inte så jättelångt men det räckte med det som var, jag är nöjd, säger Wiklund. Och fortsätter:

– Nästa år hoppas vi dock kunna sätta ihop en större tävling. Från första början ville vi ha en riktig tävling i år. Men vi var lite för optimistiska med tiden så vi beslöt oss för att göra den här lite enklare varianten då vi inte skulle hinna med.