Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hoppsan, ett politiskt beslut som gynnar pensionärer!

VLT avslöjade i går att det politiska beslutet att sänka restaurangmomsen i verkligheten blev att överskottet till största del går direkt i restaurangägarnas fickor i stället för till nyanställningar.

Krögarnas försvar till att de inte sänkt priserna – ”vi låg redan så lågt”, ”vi hade tänkt höja, nu kan vi ligga kvar på samma pris” och ”leverantörerna höjer priserna” – visar enbart hur aningslösa våra politiker är. Fanns det ingen ekonom som i förväg kunde ha berättat vad effekten skulle bli i verkligheten, i stället för den politiska debatt om för-slaget som förekom mellan olika partier?

VLT har dock missat en väsentlig positiv effekt av förslaget som kommer våra äldre som äter eller hämtar mat på våra servicehus tillhanda. Där har man sänkt priset med hela moms-sänkningen. För en gångs skull har ett politiskt beslut gynnat oss pensionärer, vilket troligtvis inte alls var meningen.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel