Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hormoslyr gav JO-anmälan

Länsstyrelsen i Västmanland JO-anmäls av två fastighetsägare i Arboga då de anser att de tagit för lång tid på sig att hantera ett överklagande om Hormoslyrsanering.

Fastigheten som anmälarna köpte 2004 visade sig vara förorenad av växtgiftet Hormoslyr, vilket ägarna förmodligen skulle bli tvungna att betala saneringen för.

Anmälarna lämnade in en begäran om föreläggande om sanering till miljönämnden i Köping året därpå då det fanns en försäkring som kunde täcka kostnaderna.

Ärendet avslogs och en överklagan skickades till länsstyrelsen i Västmanland året efter.

Fyra år senare återkommer länsstyrelsen med ett svar, och bara ett par månader senare upphör bestämmelserna om saneringsförsäkring att gälla. Anmälarna tycker att länsstyrelsens utdragna hantering orsakat stora onödiga kostnader och stort lidande, och anmäler nu alltså länsstyrelsen i Västmanland till Justitieombudsmannen.