Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Höstmys med loppisljus

Med loppisfynd, mustiga hösttoner och metallisk sprejfärg får mysvrån ny dragningskraft.

I secondhandaffärernas porslinshyllor trängs högblanka porslinspjäser i vitt med grova drejningsprojekt och gamla spritkrus.

Allt kan bli ditt för en spottstyver och möjligheterna är i princip obegränsade!

Utrusta dig med sprejfärg, vackra löv,

snören i naturmaterial och upptäckarglädje och du är halvvägs framme vid din uppiffade läshörna.

Lack och olika nyanser av sprejfärg finns

i hobbyaffärer och i många byggbutiker, samt på Clas Ohlson och Biltema.

För att förlänga höstlövens hållbarhet kan man sprejlacka dem och sedan lägga dem

i press (så krullar de inte ihop sig). Testa också att ge löv eller bär ett lyft med en dusch skimrande bronsfärg eller annan metallfärg.

Spreja på en plats som inte blir förstörd,

i en verkstad, grovrum, garage eller kanske utomhus. Plasta, eller lägg papper, på underlag och intilliggande väggar som inte får bli färgsatta.

En av ljusstakarna gjordes om med hjälp av pappersservetter och limlack, tekniken heter decoupage. Pensla underlaget, lägg på en pappersbit, pensla lim över pappret, börja på ny bit. De äppelmönstrade servetterna gav såväl färg som liv.

Den bastanta lerlyktan grundmålades med hobbyfärg och sprejades i guld. För att få ny struktur till pjäsen lindade vi hampasnöre runt foten och piffade till den med ett rönnlöv. Extra stuns fick ljusstaken när den ställdes på ett stort rostrött och lackat lönnlöv.

En liten grönaktig ljusstake matchades med lackade oxelbär och ett vackert löv, surrat med snöre.

När höst går över i vinter, gör om ljusstakarna igen! Med nya färglager och utsmyckningar anpassade efter säsongen, håller ljusmyset året runt.