Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hot och kärlek från berusad

”I love you” och ”Jag ska döda er” var de mixade signaler som polismännen fick ta emot från den berusade Fagerstabon.

Det var i april en polispatrull fick rycka ut till en adress i Fagersta på grund av ett lägenhetsbråk, skriver Fagersta-Posten. Bland annat fanns en 43-årig berusad man på platsen. Mannen förklarade för polisen att han var arg på alla och slog sedan näven i en skåpdörr. Därefter urartade situationen snabbt och polisen beslutade att den ordentligt upprörda och trilskande mannen skulle få läkarvård.

I bilen mot Västerås gav han polisen både kärleksbetygelser och hot, skriver tidningen. Han förklarade också att han skulle åka och hämta ett vapen för att kunna skjuta poliserna.

Efteråt har mannen förklarat att han på grund av sin berusning inte minns vad som har hänt och därför varken kan erkänna eller förneka de brott han åtalats för.

Nu har Västmanlands tingsrätt fällt mannen för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Han ska nu betala 25 000 kronor i böter.