Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade att skjuta taxichauffören efter att ha blivit körd hem

Västeråsbon ska efter taxifärden ryckt upp chaufförens dörr, hotat att skjuta honom och stoppat in handen innanför jackan. Det fastslår Västerås tingsrätt i sin dom.

Den 30-årige mannen från Västerås döms för hot mot tjänsteman och ringa narkotikabrott.

Tingsrätten går på chaufförens ord om vad som hände när mannen efter taxifärden i november 2016 klev ur bilen och gick runt till förardörren. Det är alla tre närvarande överens om.

Därefter säger medpassageraren och den dömde 30-åringen att de inte minns riktigt. Taxichuaffören däremot berättar att mannen öppnade hans dörr, sa att han skulle skjuta honom och samtidigit stoppat handen innanför jackan som för att ta fram ett skjutvapen.

När polisen kom till platsen stod 30-åringen kvar utanför förardörren. Efter tester visade det sig att han var påverkad av narkotika.

Västerås tingsrätt dömer mannen till villkorlig dom med samhällstjänst 50 timmar. Han ska också betala skadestånd till taxichauffören.

■ ■ För mer nyheter om Västerås, klicka här

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här