Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade lärare till döden

Läraren körde ut en stökig elev från matsalen. Dagen efter kom pojkens pappa till skolan, och hotade att slå ihjäl läraren.

Den 37-årige pappan döms nu för olaga hot. Straffet blir villkorlig dom och 75 dagsböter à 250 kronor.

Flera andra lärare blev vittne till hotet.

Det var i januari som den 12-årige eleven stökade i matsalen. Han stod och trummade på en diskbänk så att det uppstod oljud. Trots flera tillsägelser slutade han inte. Till slut tröttnade läraren och tog tag i pojkens arm och körde ut honom.

Detta fick pappan att ilskna till. Enligt pappan fick sonen ett blåmärke på armen efter den bryska utkörningen.

När 37-åringen kom till skolan skrek han till läraren att ”han hade aldrig rört sina barn, och att ingen annan heller ska göra det.”

Enligt läraren var greppet om elevens arm inte alls hårt.

Läraren upplevde det hela som mycket obehagligt, och slutade arbeta på kvällar. Tidigare hade han inga problem med att sova, numera kan han vakna på nätterna.

37-åringen, som under rättegången sa att hans uttalande var dumt och något som han bara slängde ur sig i vredesmod, döms också att betala ett skadestånd till läraren på 7500 kronor i kränkningsersättning.