Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade skjuta hos socialen

En man har gripits sedan han hotat skjuta personal på socialkontoret på Stora gatan.

Hotet framfördes vid tiotiden på tisdagsförmiddagen genom att mannen visade fram en lapp, där hotet om att skjuta personalen framfördes, om han inte fick pengar. 

Personalen på socialkontoret i Parkhuset larmade omedelbart polis.

Flera polispatruller kom till platsen och mannen greps. Något vapen visades inte upp under händelsen och det är oklart om mannen över huvud taget var beväpnad.

Mannen fördes till polishuset där han avvisiteras och förhörs. Närmare uppgifter om honom eller vad han eventuellt bar med sig finns ännu inte.

Enligt socialkontorets enhetschef Ulrika Björn mår personalen under omständigheterna bra.

- De har tagit det här bra och de vet att vi finns här för dem om de skulle behöva prata om händelsen, säger hon.

Hela personalen har informerats om hotet enligt de rutiner som socialkontoret har vid liknande händelser.

- Vi larmade polis så fort hotet kom och kommer under dagen att fortlöpande samtala med vår personal om det inträffade, säger Ulrika Björn.

Händer det ofta att personalen hotas?- Nej det händer väldigt sällan med tanke på att vi arbetar med myndighetsutövning. Vi är bra på att tackla situationer som kan vara hotfulla och lugna ner personer som är aggressiva. De gånger vi har behövt ringa polisen kan nog räknas på en hand.