Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade vakt på festival

Mannen skrek att han skulle döda ordingsvaktens familj. Nu döms han för händelsen på musikfestivalen i Engelsberg.

En 25-årig man från Virsbo har dömts till villkorlig dom med samhällstjänst 50 timmar för hot mot tjänsteman. Mannen ska också betala ett skadestånd på 5 000 kronor.

Det var på en musikfestival i Engelsberg som en ordningsvakt tvingade ned 25-åringen i sittande ställning, och belade honom med handfängsel, sedan han uppträtt hotfullt. 25-åringen skrek då att han skulle skaffa en pistol och döda ordningsvakten och dennes familj. Han hotade också att skada en annan ordningsvakt som fanns bredvid.

25-åringen som var berusad vid tillfället, säger sig inte minnas att han hotat någon, men medger att han varit förbannad, eftersom hans flickvän hade omhändertagits av en ordningsvakt.

Tingsrätten väljer att tro på ordningsvakterna som lämnat samstämmiga berättelser, som dessutom stöds av ett vittne. Jackie Meh