Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hotade VLT-personal - anhölls

(Uppdaterad) Den man som på torsdagsmorgonen tog sig in på VLT:s redaktion och hotade personal har anhållits. Mannen misstänks också för att ha misshandlat en kvinna.

Tidigare på morgonen hade en kvinna sökt sig till en av tidningens reportrar för att få skydd undan mannen. Både mannen och kvinnan har förekommit i VLT:s rapportering kring prostitution i Västerås och natten till torsdag ska kvinnan ha blivit misshandlad av mannen på en fest.

Mannen kom in till VLT:s tillfälliga reception på redaktionsplanet vid niotiden på morgonen tillsammans med en kumpan. Han ville tala med en av tidningens journalister och skrek ut hotelser till övriga medarbetare på redaktionen samtidigt som han trängde sig in i lokalerna. Mannen uppträdde mycket aggressivt och ville hämta tillbaka kvinnan som befann sig i ett kontor på redaktionen. Mannen var också uppretad över vad VLT rapporterat tidigare.

Tumult uppstod då medarbetare på redaktionen försökte få ut mannen och hindra honom från att ta med sig kvinnan. Mannen måttade även slag mot personalen men ska inte ha skadat någon fysiskt.

Polisen fick komma och gripa mannen och han fördes till polishuset i Västerås misstänkt för olaga hot. Mannen är 31 år gammal och känd av polisen sedan tidigare. Han anhölls senare av åklagare, misstänkt för misshandel, olaga hot samt olaga tvång.

I förhör har mannen förnekat alla anklagelser, uppger Stefan Forsberg vid polisens krimjour.

Har han gett någon förklaring till vad som har hänt?

- Det kan man inte påstå att han har gjort.

Kvinnan som mannen ville få med sig har förts till ett skyddat boende.

VLT-husets ytterdörr har tidigare varit öppen för att läsare och annonsörer ska kunna besöka byggnaden. Tills vidare är dörrarna nu låsta till följd av händelsen.

– Det är naturligtvis väldigt obehagligt när något sådant här händer. Vi har tagit hjälp av polisen för att se över hotbilden och vår personal får professionell hjälp vid behov, säger VLT:s redaktionschef Mårten Enberg.