Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hovrätt fäller friad våldtäktsman

I tingsrätten friades en 31-årig man för våldtäkt mot en kvinna men hovrätten finner uppsåt och dömer honom till ett års fängelse.

Händelsen inträffade i en villa i Kolbäck sommaren 2010. De båda ingick i ett sällskap som hade festat och skulle sova över. Mannen hade tidigare på kvällen uppvaktat kvinnan, men mötts av motstånd. När kvinnan hade lagt sig för att sova kröp mannen ner i hennes säng och fingrade i hennes slida samt anus. Mannen menar att kvinnan inte gjorde motstånd mot detta, medan kvinnan säger att hon på grund av alkohol sov hårt och därmed var i hjälplöst tillstånd. Hon vaknade inte förrän hon kände smärta i underlivet och då upptäckte vad han höll på med.

Två av ledamöterna i tingsrätten ville fälla mannen. Domen överklagades och nu döms alltså mannen av hövrätten till ett års fängelse för våldtäkt. Han ska också betala 55 000 kronor i skadestånd till kvinnan.