Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HSB: "De fick inte ha fester där"

Enligt vd:n för HSB är terrassen stängd och får inte användas av de boende. Men på studentboendets hemsida annonseras att det finns en stor gemensam terrass i fastigheten.

HSB Mälardalen är hyresvärd och ägare till fastigheten där olyckan ägde rum. HSB är medvetet om att det ofta är tillställningar på terrassen och har, enligt vd:n Agneta Lagerquist, informerat de boende om att de inte får ha fester där.

– Vi vill egentligen ha terrassen låst, men vi får inte eftersom det är en utrymningsväg.

Enligt Agneta Lagerquist har HSB satt upp skyltar i fastigheten och informerat om att terrassen inte får användas som festplats. Men någon sådan skylt hade Simon och hans kompisar inte sett i lördags.

På hemsidan gör ni reklam för en gemensam terrass för de boende.

– Då tycker jag att det står fel i så fall. Jag vet inte varför det står så.

Är ni inte ansvarig för de uppgifterna?

– De kanske kommit dit i ett tidigare skede, före min tid.

Nu har HSB låst terrassen med en nödutrymningsdörr, som larmar om någon öppnar den.

Varför har ni inte gjort det tidigare?

– Jag önskar att jag hade ett bra svar. Vi har satsat på att kommunicera med de boende i stället. Nu ska vi gå vidare med det här och undersöka hållbarheten på de här kupolerna. Tills dess får ingen vara på terrassen.

HSB har nu polisanmälts för vållande till kroppsskada. Men polisen rubricerar det hela som en olyckshändelse.

– Vi tycker inte att det verkar vara något brott, men det ligger hos åklagaren nu, säger Per Andersson, kriminalinspektör på krimjouren i Västerås.