Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hund åt godis med spik

Plötsligt hostade schäfern Hugo blod. Hunden fördes till Strömsholms djursjukhus, där veterinärerna tog upp en spik ur hans hals.

–Hur kan någon lägga spik i hundgodis! Den personen skulle jag vilja ha tag i! säger Hugos husse Jay Wagner.

–Men som tur var hade spiken inte trängt in så långt. Den satt väldigt ytligt, tillägger matte Catrin Liljelycka.

Den farliga hundgodisbiten fanns på basebollplanen utanför Bombardier arena. Planen används ofta av hundägare, när de ska träna sina hundar i lydnad. Den planen är nu rensad på allt farligt.

– Men jag har fått höra om flera fall, berättar Lotta Eriksson, ordförande i Västerås brukshundsklubb, som berättar att hon hört att åtminstone tre hundar har råkat illa ut.

– Det rör sig om både spik och glasbitar i hundgodis, som har lagts ut på flera platser i Västerås.

Vilka andra platser handlar det om? Som vanligt är det inte helt enkelt att skilja på fakta och rykte när diskussionerna går heta. Fallet har bland annat diskuterats flitigt på Vänliga Västerås och Västerås Brukshundklubbs Facebooksidor. Där nämns Haga hundgård och en gräsplan vid Apalbyskolan som andra platser där farligt hundgodis har hittats. Men detta, och hur många andra hundar som drabbats, har inte gått att få bekräftat.

– Men spiken som Hugo åt upp vid Bombardier arena var avsiktligt lagd där. Det är säkert, säger Catrin Liljelycka, medan Hugo glatt hoppar vid sin husses och mattes fötter.

I fortsättningen ska schäfern tränas hårdare i att inte äta något från marken utan tillåtelse.