Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hund attackerade två barn: "Jag hann inte tänka, det gällde bara att få bort hunden"

Vid klockan 15.30 fick polisen in ett larm om att en stor hund attackerat två barn som var ute och lekte på Fredhem i Hallstahammar. En man som bor i området hjälpte pojkarna att komma undan hunden.

Två pojkar, 6 och 10 år gamla, attackerades under söndagseftermiddagen av en stor hund, av rasen Doberman, på Diktäppevägen i Hallstahammar.

Hunden har bitit de båda pojkarna i armar och ben. Pojkarna har inte skadats allvarligt men har ändå varit tvungna att uppsöka vård på sjukhus.

Derek Säll bor i samma område som både hunden och barnen. Han var en av de första som hjälpte barnen undan hunden.

– Vi hörde fruktansvärda skrik som kom från skogen precis bakom husen. Sedan fick vi se att en av pojkarna låg ihopkrupen på marken. Hunden stod över honom och högg mot armar och ben, säger Derek Säll.

Det hade samlats folk runt pojken men ingen vågade gå emellan hunden och pojken. Derek tog en sopkvast och drämde till hunden så den släppte sitt grepp om pojken.

– Jag hann inte tänka. Det gällde bara att få bort hunden så att vi fick tag i pojken. Hans bror hade också blivit biten men hade tagit sig därifrån för att hämta hjälp, säger Derek Säll.

Hunden, som bor i samma område som pojkarna, har omhändertagits av polisen och är under utredning. Eftersom hundens beteende under eftermiddagen inte anses vara naturligt ska polisen utreda huruvida hunden kan återgå till sin hemmiljö eller om den är för farlig och i så fall måste avlivas.

Hundens ägare är informerade om händelsen. Polisen har skrivit en anmälan enligt lagen om tillsyn av hundar.