Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hund ihjälkörd på övergångsställe på Klockartorpet – bilisten smet

En kvinna som var på promenad med sin hund fick kasta sig undan en bilist som kom körande på Klockartorpet. Kvinnan lyckades komma undan, men hunden blev påkörd och dog på platsen.

Annons

Det var vid 22.50-tiden på måndagskvällen som olyckan inträffade på Klockartorpsgatan i Västerås. En hund blev ihjälkörd av en bil på ett övergångsställe på Klockartorpsgatan.

– En kvinna gick på övergångsstället och hade hunden i koppel strax bakom sig när en bil kom i hög hastighet. Hunden blev överkörd och dog och kvinnan kastades undan och föll, säger Thomas Gustafsson, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Bilisten lämnade från platsen utan att stanna. Flera polispatruller kallades till platsen för att spana efter den flyende bilen, som dock förblev resultatlösa.

– Det gick fort så det enda vi vet är att det var en mörk bil, säger Thomas Gustafsson.

Kvinnan chockades av händelsen och togs omhand av ambulanspersonal på plats. Hon ådrog sig även en sårskada men klarade sig i övrigt utan fysiska skador och behövde inte föras till sjukhus.

Olyckan rubriceras som olovligt avvikande från trafikolycksplats.

Polisen söker vittnen till händelsen.