Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hund lämnades i varm bil – polisen fick krossa bilrutan vid räddningen

Polisen larmades till parkeringsplatsen vid Lögarängsbadet vid 14-tiden på söndagseftermiddagen sedan förbipasserande uppmärksammats att en hund lämnats ensam i en bil.

Bilen stod parkerad i solen och man antog att det var mycket varmt i fordonet.

Efter att ha förgäves ha sökt efter hundägaren, bland annat genom meddelanden i högtalarsystemet på Lögarängsbadet, bedömde polispatrullen att läget var så besvärligt för den enligt polisernas bedömning uppenbart medtagna hunden att man var tvungna att få ut hunden ur bilen.

Det hade då gått cirka 40 minuter från det att polispatrullen kom till platsen, det är oklart hur länge hunden varit ensam i bilen innan polisen kom dit.

Poliserna krossade en ruta och tog ut hunden.

Hunden piggnade snabbt till sedan den fick ordentligt med frisk luft och normala utomhustemperatur omkring sig.

Bilägaren tillika hundägaren, en man i 20-årsåldern, kom kort därefter till bilen och fick ta hand om sin hund. Polisen skrev dock en anmälan om misstänkt djurplågeri och ska utreda hur det kom sig att hunden lämnades i en varm bil.