Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur kan polischefen Tysk få fri lejd?

Polischefen Lena Tysk får behålla sitt arbete även om hon fälls för brott. Fullständigt obegripligt. Men ansvarsnämndens protokoll är, enligt VLT, underskrivet av rikspolischefen Dan Eliasson, som också är nämndens ordförande.

Vad hände då?

Polischefen Lena Tysk hotade polischefen Agneta Kumlin, som är underordnad Tysk, med döden om hon hade talat med media.

Det hade Kumlin. Med rätta. Hon utnyttjade sin rätt till yttrandefrihet och berättade vad hon tyckte om den nya polisorganisationen.

Tysk fick tokspel av hennes uttalande. Andra poliser hörde hennes hot, allt avslöjades förtjänstfullt av SVT Västmanland.

Den ännu högre polischefen Carin Götblad agerade knappast kraftfullt. Hon gömde sig i långt inne i en garderob och öppnade inte dörren. Polisprofessorn Leif GW Persson hade roligt åt hennes kurragömmalek.

Götblad sökte nytt jobb men fick nobben på grund av Tysk-affären. Bra så!

Men nu kan alltså Lena Tysk komma tillbaka till det här (Sala, Fagersta, Surahammar) polisdistriktet. Götblad som högsta chef, Tysk som mellanchef och Kumlin som underordnad.

Hur tänkte Dan Eliasson, den gamle punkrockaren med hiten Knulla i Bangkok från 1979 som topp, när han som ordförande i Polismyndighetens personalansvarsnämnd fattade beslutet om fri lejd för Tysk?

Kanske bad han om största möjliga tys(k)tnad!

GW räknade med att Lena Tysk, med hjälp av en god advokat, kunde bli frikänd.Må så vara, må så vara. Men hur kul blir det på arbetsplatsen?

Starkast i kvinnotrion verkar Agneta Kumlin vara! Satsa på den damen, Eliasson, eftersom hon har integritet och vågar, till skillnad från en del andra, stå för sin åsikt.

Är inte det viktigt som chef?

Olle Stenberg

Mer om Lena Tysk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare