Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur länge ska det fortgå?

Nu har våren äntligen nått oss. Kommunen är ute och sopar upp sand och gör staden ren och trevlig.

Annons

Men, hur får vi stopp på dessa fastighetsägare som tar bort sand med hjälp av så kallade lövblåsar (bara namnet säger ju vad dessa är ämnade för)?

Jag sitter nu på mitt kontor vid Norra Källgatan och på förmiddagen var kommunen här och städade gatan. Man vattnade den först och tog sedan upp sanden med en täckt sandupptagningsmaskin. Nu på eftermiddagen har ett gäng med lövblåsar dykt upp och blåser omkring sanden på trottoaren. Förutom att en hel del sand hamnar på gatan igen så är det ett otroligt dammande som lägger sig på fönsterrutor och i folks andningsvägar. Att det sedan inte är något attraktivt ljud dessa maskiner ger ifrån sig är nog väl känt. Med tanke på den debatt som försiggår angående de små partiklarnas, så kallade PM10, hälsofarlighet tycker jag att kommunen omedelbart ska förbjuda användning av lövblåsar på hårdgjorda ytor. Vissa kommuner överväger ju att förbjuda dubbdäck av den här anledningen.

Att maskinerna dessutom har en ljudnivå som annars är förbjuden vid gatuarbeten är ytterligare en anledning till restriktioner.

Jag har vid ett antal tillfällen kontaktat miljökontoret i Västerås med anledning av detta, men reaktionen har varit låg, för att inte säga obefintlig.

Är jag den ende som reagerar på detta?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare