Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur skulle det vara att träffa en utomjording?

Fredagen den 21 oktober är det premiär för föreställningen Resan hem på Kooperativet Råby, ett kreativt samarbete mellan eleverna från Fredriksbergsskolan på Råby och Västmanlands teater.

Niklas Hjulström, teaterchef på Västmanlands Teater, berättar att det finns många fördelar med att ta hjälp av kreativa barn. Han själv ser fram emot att se resultatet av det arbete som eleverna och ett antal olika konstnärer arbetat ihop tillsammans.

– Vi på teatern kan vara hur bra som helst på att berätta, men vad berättelsen ska handla om, där måste vi ibland be om hjälp, säger Niklas Hjulström i ett pressmeddelande.

Regissören och skådespelaren Bodil Malmberg instämmer. Tillsammans har hon och eleverna diskuterat olika frågeställningar, bland annat om det finns liv på andra planeter och hur det skulle vara att träffa en utomjording.

– Vi har på olika sätt utforskat vad det innebär att göra både yttre och inre resor. Vi har målat, lekt, jobbat med rösten samt fört filosofiska samtal om begreppen resa och hem.

Teaterföreställningen Resan hem kommer att spelas på Kooperativet Råby och Västmanlands Teaters Lilla scen.

Läs också: Uppgifter: HBO söker sju skådespelare till nya Game of thrones