Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hur stort tålamod har S?

Håkan Juholts vecka har inte varit bra. Hur mycket tålamod har Socialdemokraterna?

Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt har inte haft någon bra vecka. Skuggbudgeten levererade inte den politik som han flaggat för. Ovanpå det avslöjades det att han fått för mycket i hyresbidrag för sin bosättning i Västertorp.

Som grädde på moset kom och så avhoppet från gårdagens partiledardebatt, vilket knappast gav honom några pluspoäng.

Nyheten om att han begärt för mycket i hyresbidrag rikoschetterade för övrigt direkt i fallande förtroendesiffror för honom.

Juholt säger själv att han inte haft för avsikt att fuska till sig för mycket bidrag. Märk väl: Mona Sahlin hade inte uppsåtligt använt riksdagskortet för att handla den där Tobleronen, och se hur det gick för henne.

Har Socialdemokraterna större tålamod med Juholt eller anser de att de måste bita ihop och låtsas ha det? Skulle Juholt tvingas avgå på grund av detta vore det en nesa för partiet, en nesa av stora mått. Det vore verkligen försmädligt för partiet om det tvingades göra om proceduren med att välja partiledare, säg inom ett år från det förra partiledarvalet.

Men det vore för tidigt att dra sådana här växlar i det här skedet. Först måste det klargöras om Juholt haft kännedom om reglerna men ändå begärt för mycket i hyresbidrag.

Att han gått ut direkt och bett om ursäkt för det inträffade och betalar tillbaka det bidrag som han uppenbarligen inte haft rätt till är bra. Ska man göra en pudel ska man göra det direkt men blir det för många blir det snart pinsamt.

Ska Juholt fortsätta göra pudlar i den här takten har han snart en hel kennel.