Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hus vid lasarettet rivs

De två gula husen på ömse sidor om huvudinfarten till Centrallasarettet ska rivas och ersättas av träd, blommor och gräs.

– Vi planerar att göra lasarettsområdet grönare och det här är ett sätt att öppna upp och göra entrén mer välkomnande, säger det miljöpartistiske landstingsrådet Lars Flodin.

De drygt 2 400 p-platserna är tillräckliga, anser han, men logistiken för dem ska förbättras. Dessutom ska antalet cykelställ utökas för både anställda och besökande på lasarettet.

– Vi ska göra i ordning hela området och skapa grönytor. De ska hänga ihop så att man ska kunna promenera runt hela sjukhuset.

Men först ska alltså de två 40-talshusen vid huvudinfarten rivas i slutet av 2012. I samband med det flyttar administrativa verksamheter in i landstingshuset och sjukvårdsenheter in i en av sjukhusbyggnaderna.