Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Husbilspengarna gick till bedragare

Hallstahammarbon köpte en husbil på Blocket. Men när handpenningen betalats gick det inte att få tag på säljaren. Nu misstänks en 37-årig man för bedrägeri.

Det är polisen i Kronoberg som håller på att nysta upp en bedrägerihärva som en 37-årig man tros ligga bakom, skriver Smålandsposten. Mannen misstänks ha lurat minst sju personer som betalat i förskott för fordon som 37-åringen låtsats sälja. I själva verken ägde inte 37-åringen bilarna han satt ut annonser om.

- Han var trovärdig och duktig på att prata i telefon om bilen, ska en av de drabbade ha sagt i polisförhör enligt Smålandsposten.

Värst drabbad är en Hallstahammarbo som nappade på en annons om en billig husbil. Mannen betalade 43 000 kronor i handpenning till 37-åringen, men när pengarna väl hade kommit in på den misstänkta bedragarens konto gjorde han sig onåbar.

37-åringens bank reagerade dock på de märkliga transaktionerna på kontot, skriver tidningen. Stora summor hamnade på det nyöppnande kontot och flyttades samma dag. 37-åringen ska också ha använt postväxlar för att ännu snabbare kunna plocka ut pengarna.