Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresbråk upp i rätten

En sönderriven T-shirt, stryptag och upprepade slag med en skurmopp ligger bakom stämningsansökan. Hyresgästen svarar med en helt annan berättelse. Ärendet tas upp i Västmanlands tingsrätt idag.

Det är ett avtal mellan parterna som ligger till grund för händelsen. Hyresvärden skulle enligt avtalet montera in ett fönster i hyresgästens lokal och när arbetet var slutfört skulle hyresgästen betala.

Så långt är parterna överens.

Hyresvärden säger att han gav hyresgästen en faktura på arbetet men att hon vägrade betala. Enligt ägaren ska hyresgästens man ha skrikit förolämpningar åt honom och sedan rivit sönder fakturan och torkat sig i baken med den. Mannen tog strypgrepp på ägaren och slog honom upprepade gånger med en skurmopp.

Hyresgästen ger en helt annan version av händelsen. Hon säger att arbetet med fönstret inte var slutfört vid tidpunkten och att hon därför, precis enligt avtalet, inte behövde betala än.

Hyresvärden hotade med att kontakta kronofogden om betalningen uteblev. Hyresgästens man tog diskussionen med ägaren och enligt honom var det ägaren som först gick till angrepp.

Den sönderrivna T-shirten var en olyckshändelse till följd av att hyresgästen försökte få bort ägaren från sin man. Fakturan är hel och finns med i bevismaterialet från hyresgästen.

Hyresvärden kräver omedelbar avflyttning med bråket som grund. Detta trots att åklagaren aldrig väckte något åtal på den polisanmälan som hyresvärden gjorde efter bråket.

Hyresgästen vill flytta ur lokalen då hon är missnöjd med sin hyresvärd. Det som står i vägen för flytten är hyresvärdens krav på skadestånd i form av att hyran ska fortsätta att betalas tills det att kontraktet går ut i mars 2015.